Del 1

My var lite tidig så hon slog sig ner medan hon väntade på att de andra skulle komma. Hon var förväntansfull som om hon hade en hemlighet. Åh vad hon ville berätta! Under de senaste månaderna hade hon varit den som hållit nere stämningen vid deras tjejluncher. Idag var det annorlunda. Hon hade fått ett nytt jobb och de skulle prata om annat än om hennes separation från Stefan och hennes arbetslöshet.

Caroline och Emma kom tillsammans. Emma hade köpt en ny handväska på rea på NK som hon stolt visade upp. My suckade lite, det senaste halvåret hade hon fått stå tillbaka för all form av extra flärd. Det enda hon hade unnat sig var de enstaka luncher tjejgänget hade tillsammans.

-Du ser glad ut, kommenterade Caroline.

My nickade ivrigt

-Jag har fått jobb

-NÄHÄ!? ÅH VAD ROLIGT sa de andra i kör sådär lite i ett högt tonläge som antagligen var jobbigt för de andra som satt bredvid.

-VI MÅSTE HA CHAMPANGE! ropade Emma. För du har väl skrivit på? Sa hon innan hon gick bort till bardisken

-Eh, jo, det har jag ju faktiskt?

Under tiden hade Caroline skickat sms till den fjärde medlemmen i gänget som nu var uppdaterad när hon kom in på restaurangen.

-Vaddå faktiskt? Frågade Caroline

-Alltså, jag har skrivit på men det var inte en regelrätt intervju utan jag sökte ett jobb som assistent på en eventbyrå och efter att ha mailat så skickade de mig ett kontrakt och det lät väldigt bra så jag skrev på.

Hon hörde ju hur det där lät men hon hade verkligen varit desperat de senaste veckorna. De andra såg lite förvånade och tveksamma ut. Linda äntrade sällskapet och kramade om My.

-Grattis, jag hörde den glada nyheten. Nu skålar vi.

De andra var glada igen och de skålade. My var gladast och hon var övertygad om att allt skulle bli bra igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *