Del 17

Det var något med de där två tyska killarna som hon skulle göra affärer med. Den ene av dem verkade lite nervös samtidigt som han verkade veta vad han skulle göra för att fånga intresse. Den andre satt och spelade spel som gick ut på att rädda pepparkakor. Han ropade förnöjt när han lyckades med en nivå. Robert hade som sagt talat om för henne att det var okej att jobba med sin charm och hon var osäker på om det var därför hon kändes intresserad av den andre, Heinz, eller om det faktiskt var på riktigt att hon kände något.
Ikväll skulle de ut på middag. Heinz hade valt en mysig krog och My var tvungen att erkänna sig lite imponerad över valet eftersom hon inte hade fått intrycket av att de lade ner tid bakom sitt företags framställning.

Middagssamtalen handlade mestadels om arbetet och hon tyckte att Heinz såg en aningens generad ut när han frågade om Sverige. Hon var mest förvånad av att de båda killarna vid bordet pratade svenska.
– Ja, alltså vi bodde uppe i Umeå i tre år ungefär innan vi startade vårt företag, förklarade Detlef
– Vad gjorde ni där då? Frågade My
– Vi red och hjälpte till i ett stall, fick hon som svävande svar.
Hon såg att killarna bytte blickar med varandra och hon lät bli att fortsätta fråga för att hålla uppe stämningen
– Vad gillade ni Sverige då? Frågade hon istället
Båda nickade glatt mellan tuggorna. De tyckte om att det inte var så långt till kusten.
– Och midsommar var roligt, sa Detlef och såg så nöjd ut.

My konstaterade att han inte rörde sin mobil medan han åt. Det gjorde han ju alltid medan de jobbade med annat. Hon uppskattade att se en annan sida av honom även om hur hade önskat att det bara var hon och Heinz på denna middag. Vad var det med henne, senast hon kollade upp sin civilstatus så var hjärtat krossat och hon en våt fläck.

Detlef gick på toa och det blev helt plötsligt lite tyst mellan de två.
– Det finns en väldigt trevlig bar på mitt hotell…, sa My så sakligt hon kunde.
När hon såg att det lyste av intresse i Heinz ansikte så fortsatte hon
– …tror du att vi skulle kunna se på några kalkyler bara du och jag senare ikväll?

Jo, det skulle gå alldeles utmärkt hade Heinz svarat. När Detlef kom tillbaka så frågade han lite försiktigt om det var okej att han avvek lite. Några andra affärer med öl inblandat drog hans intresse mer än Heinz och My. Ingen av de andra två hade något emot det och när notan var betald så begav sig de två till Mys hotellbar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *