Del 22

Det knackade på Klas dörr. Utanför stod en rosa kanin. Ja, alltså, en man i kanindräkt och lösnos.
– Jag tänkte hämta dig, sa kaninen, ja eller mannen i kanindräkt
– Och du tänkte köra hem mig? Undrade Klas.

Mest undrade han varför det stod en fluffig kanin (eller en man i kanindräkt) utanför hans dörr till den sunkiga lägenheten som han hade spenderat den senaste tiden i. Varför visste denna kanin/man att han var där och varför var han utklädd? Kanske var det såhär frågande andra blev när de såg honom. Fast det gjorde ju ingen så länge han hade tomtekläder på sig. Det var bara hans egna och depånissarna i de olika länderna (Depånissar= Små tomtenissar i talgoxestorlek som hjälper tomten på färden eller i julklappsutdelandet) som kunde se honom och…ja just det! Även andra typer av sagoväsen kan man ju inte heller se i sina kostymer om man inte är sagoväsen själv…

– Då måste du vara påskharen, sa Klas
– Bingo, och jag är trött på att ”bara” vara påskhare och nu tänkte jag kidnappa julen. Vi ska åka till Tyskland och jag tänkte ta över Tyska maffian också när jag ändå är igång.

Klas insåg att det var dags att hålla med och inte trilskas och skulle han vara helt ärlig så var han rätt trött på att vara fast på hemlig ort (nej, tomten vet inte var han är, det är ju renarna som transporterar honom när han åker över världen för det mesta).
– Fast då måste du om Umeå först för halva maffian är där, sa Klas
– Men mina glittriga kaniner är i Tyskland och väntar på mig, sa påskharen
– Dina vadå, sa Klas och log men så förstod han.
– Det är du som kidnappat mina renar, sa han argt.
– Ja, för de är snabbare. När jag gömmer ägg har jag hur mycket tid som helst, när du delar ut paket behöver du bara tid att komma ner i skorstenen. Du fattar ju själv vad som är smidigast. Dessutom tar mitt äggskal bara en person medan släden tar oss alla. Okej, vi ska till Umeå först, du kör dit och vi ska vara i Tyskland hos de andra imorgon, okej?
Klas sa inget högt men detta var en rätt okej kidnappning trots allt. Kidnappa julen, haha, den fluffiga kaninmannen skulle allt få se vem han hade att göra med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *